注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英语练功房

Challenge both your English & minds

 
 
 

日志

 
 

0304  

2013-03-04 09:22:07|  分类: Lectures |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

0304 - e-pie - 英语练功房

 

Famous singer's son's rape scandal provokes debate on child-rearing

   BEIJING, Feb. 25 (Xinhua) -- An alleged gang rape scandal put the son of renowned Chinese singer Li Shuangjiang under fire over the weekend, sparking debate over how children should ________[raise]  in contemporary society.

  Police insiders who requested anonymity said 17-year-old Li Tianyi is the son of Li Shuangjiang, dean of the music department of the People's Liberation Army Academy of Arts.

  Li Shuangjiang, 74, built his reputation in past decades by singing popular patriotic songs.

  Last Friday, a user on Sina Weibo, the Chinese equivalent of Twitter, wrote a post claiming that the 17-year-old had been detained along with four others after a woman reported ________ the police that she ________[take]  to a hotel and gang raped after drinking with the men in a bar.

  The news was confirmed by Beijing police the same day.

  Li Tianyi's accomplishments, such as playing for the China Youth Hockey team, have created the impression ________he is successful in comparison to his peers.

  However, he has also made headlines for his controversial behavior.

  In 2011, he and another teenager attacked a couple who allegedly blocked their driveway near the entrance of a residential community in Beijing.

  He was later sent to a government correctional facility for one year.

  Although the children of the celebrities have long been the envy of children from ordinary families in China, Li Tianyi's scandal has shocked the public and led some to reflect on how children should ________[educate].

 

2012年深圳市高三年级第一次调研考试

 

 

In the future, schools will teach at least one thing we do not teach today: the art of self-discovery. There is nothing more___1__in education. We turn out students from our universities who know how to give answers, but not how to___2__questions.

     Our students do not really get into the centres of wisdom in our culture. They__3___   universities with skills for the workplace, but with no knowledge of how to live, or what___4__is for. They are not taught how to see. They are not taught how to listen. They are not taught the great___5__of obedience.

     They are not taught the true art of___6__. True reading is not just passing our__7___   over words on a page, or__8___information, or even understanding what is being read. True reading is a__9___act. It means seeing first, and then using the__10___. Higher reading ought to be a new subject. As we read, we should try to get something new. I meet people in all__11___ of life, and most known in the fields of literature and science, who, though professionals, do not___12__read what is in front of them. They only read what is__13___known to them. I suspect this is happening now, even as you read this__14___.

      All our innovations(革新), our discoveries, our__15___come from one source: being able first to see what is there, and what is not; to hear what is said, and what is not; but also to think clearly.

 

 

1.A. technical       B. important        C. serious             D. common

2.A. afford            B. tell                   C. repeat              D. ask

3.A. attend           B. enter                C. leave                 D. enjoy

4.A. learning        B. working              C. living                D. thinking

5.A. art                 B. theme              C. idea                  D. style

6.A. listening       B. speaking              C. reading              D. writing

7.A. lips               B. arms                C. hands              D. eyes

8.A. gathering      B. delivering        C. sending           D. passing

9.A. native           B. creative              C. detective          D. sensitive

10.A. appreciation    B. imagination         C. presentation        D. instruction

11.A. walks          B. kinds          C. sides                D. items

12.A. generally          B. obviously             C. actually              D. deliberately

13.A. even            B. forever              C. still                  D. already

14.A. topic           B. page                 C. subject             D. book

15.A. creativity         B. possibility       C. program          D. project

 

 

 

A federal agency on Tuesday called for a ban on all cellphone use by drivers -- the most far-reaching recommendation up to now — saying its decision was based on a decade of investigations into distraction-related(与分散注意力有关的) accidents, as well as growing concerns that powerful mobile devices are giving drivers even more reasons to look away from the road.

As part of its recommendation, the National Transportation Safety Board is urging states to ban drivers from using hands-free devices, including wireless headsets. No state now has made laws to ban such activity, but the Board said that drivers faced serious risks from talking on wireless headsets, just as they do by taking a hand off the wheel to hold a phone to their ears.

      However, the concern was heightened by increasingly powerful phones that people can use to send e-mails, watch movies and play games.

      "Every year, new devices are being on sale." she said. "People are attracted to update their Facebook page, to play music with cellphone, as if sitting at a desk. But they are driving a.car."

      The agency based its recommendation on evidence from its investigation of numerous crashes in which electronic distraction was a major contributing factor.

      Ms. Hersman said she understood that this recommendation would 'be unwelcome in some circles, given the number of drivers who talk and text. But she compared distracted driving to drunken driving and even smoking, which required wholesale cultural shifts to change behavior.

      "It's going to be very unpopular with some people." she said. "We're not here to win a

popularity contest. We're here to do the right thing. This is a difficult recommendation, but it's the right recommendation and it is time."

     The agency's recommendation is not required for states to adopt such a ban. And it won't likely be agreed upon by state lawmakers who are unwillingly to anger those who have grown accustomed to using their device behind the wheel.

     The ban also deserves attention because it is the first call by a federal agency to end the practice completely, rather than the partial ban that some lawmakers have put in place by allowing hands-free talking.

41. The ban on all cellphone use by drivers was put forward______.

    A. after a long discussion and recommendation

B. after about ten years' investigation in it

    C. because of the most powerful mobile devices

D. for the reason of heading away from the road

42. From the second paragraph we know that now______.

    A. it is legal to use wireless headsets while driving

B. wireless headsets are illegal in some states

    C. it is safe to talk on wireless headsets while driving

D. hands-free devices can be used in some states

43. We can know from the passage that______.

A. electronic distraction resulted in numerous crashes

B. numerous crashes were caused by drunk driving

    C. electronic distraction contributed much to the ban

    D. the recommendation was based on electronic distraction

44. Ms Hersman thinks that distracted driving, drunken driving and smoking______.

A. are just common behaviors                   B. can be shifted to behaviors    

C. are behaviors to be changed                  D. are just cultural behaviors

45. Which of the following is the best title of the passage?

    A. Cellphone Ban in Cars

B. Valuable Ban for Cellphones

C. Drivers Ban Cellphones

    D. Cellphone Ban while Driving

 

 

 

 

be raised

to

had been taken

that

be educated

 

1. 答案为B。考查学生在语境中对文章主旨的理解和甄别形容词的能力。

2. 答案为D。考查学生在语境中把握动词及意义搭配的能力。

3. 答案为C。考查学生在语境中准确运用动词的能力。

4. 答案为C。考查学生根据上文语境(重现),甄别动名词意义的能力。

5. 答案为A。考查学生在语境中(重现)对名词的语用能力。

6. 答案为C。考查学生根据上文(重现)选择动名词意义的能力。

7. 答案为D。考查学生对上下文语境中名词的活用能力。

8. 答案为A。考查学生对上下文语境中非谓语动词的运用能力。

9. 答案为B。考查学生根据上下文意义准确选择形容词的能力。

10. 答案为B。考查学生根据上下文,准确选用名词的能力。

11. 答案为A。考查学生在语境中名词的语用能力。“all walks of life”,习语,意为:

              “各行各业”。

12. 答案为C。考查学生根据上文正确选择副词的能力。

13. 答案为D。考查学生根据上文正确选择副词的能力。

14. 答案为B。考查学生根据上下文意义,准确选择名词的能力。

15. 答案为A。考查学生根据上下文意义,准确选用名词的能力。

 

是一篇新闻,简要介绍了一公司经过近十年的研究发现与注意力分散有关的车祸原因,建议各州完全禁止司机驾车期间使用无线通讯设备。

41. 答案为B。考查细节理解的能力。根据全文第一段第一句中的“was based on a decade of investigation”可知。

42. 答案为A。考查细节理解的能力。文章第二段:“No states has made laws to ban the activity”

43. 答案为A。考查推理判断的能力。根据全文内容理解可知。

44. 答案为C。考查细节理解的能力。根据全文第六段最后一句话的理解理解。

45. 答案为D。考查对文章主旨的理解能力。根据全文内容推断。

 2011听说答案

http://www.docin.com/p-458359455.html

  评论这张
 
阅读(464)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017