注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英语练功房

Challenge both your English & minds

 
 
 

日志

 
 

0217  

2013-02-17 07:54:23|  分类: Lectures |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

0217 - e-pie - 英语练功房

 

 

Brrriiinnng. The alarm clock announces the start of another busy weekday in the morning. You jump out of bed, rush into the shower, into your clothes and out the door with hardly a moment to think. A stressful journey to work gets your blood pressure climbing. Once at the office, you glance through the newspaper with depressing stories or reports of disasters. In that sort of mood, who can get down to work, particularly some creative, original problem-solving work?

The way most of us spend our mornings is exactly opposite to the conditions that promote flexible, open-minded thinking. Imaginative ideas are most likely to come to us when we’re unfocused. If you are one of those energetic morning people, your most inventive time comes in the early evening when you are relaxed. Sleepy people’s lack of focus leads to an increase in creative problem solving. By not giving yourself time to tune into your wandering mind, you’re missing out on the surprising solutions it may offer.

The trip you take to work doesn’t help, either. The stress slows down the speed with which signals travel between neurons (神经细胞), making inspirations less likely to occur. And while we all should read a lot about what’s going on in the world, it would not make you feel good for sure, so put that news website or newspaper aside until after the day’s work is done.

So what would our mornings look like if we wanted to start them with a full capacity for creative problem solving? We’d set the alarm a few minutes early and lie awake in bed, following our thoughts where they lead. We’d stand a little longer under the warm water of the shower, stopping thinking about tasks in favor of a few more minutes of relaxation. We’d take some deep breaths on our way to work, instead of complaining about heavy traffic. And once in the office—after we get a cup of coffee—we’d click on links not to the news of the day but to the funniest videos the web has to offer. 

 

67. According to the author, we are more creative when we are _______.

A. focused

B. relaxed

C. awake

D. busy

 

68. What does the author imply about newspapers?

A. They are solution providers.

B. They are a source of inspiration.

C. They are normally full of bad news.

D. They are more educational than websites.

69. By “tune into your wandering mind” (in Para. 2), the author means “_______”.

A. wander into the wild

   B. listen to a beautiful tune

   C. switch to the traffic channel

   D. stop concentrating on anything

70. The author writes the last paragraph in order to _______.

   A. offer practical suggestions

B. summarize past experiences

   C. advocate diverse ways of life

D. establish a routine for the future

 

 

Everybody dances. If you have 1 swerved to avoid stepping on a crack in the sidewalk, you have danced. If you have ever kneeled to pray, you have danced. For these actions have figured importantly 2 the history of dance. Dance goes 3 to the beginning of civilization----- 4 the tribe.----where native danced to get 5 they wanted. Primitive dance was 6 all practical, not the social dancing we know today. Natives approached dance with 7 seriousness as a way to help the tribe in the crucial process 8 survival. Dance was believed to be the 9 direct way to repel locusts, to 10 rain to fall, to insure that a male heir would be born, and 11 guarantee victory in a forthcoming battles.

  Primitive 12 was generally done by many people moving in the same manner and direction. 13 all dances had leaders, solo dances 14 rare. Much use was made of 15 part of the body. And so 16 were these tribe dances that , if a native 17 miss a single step, he would be put to death 18 the spot.

Fortunately, the same rigid 19 that governed the lives of these people do not apply in the 20 relaxed settings of today’s dance.

 

1.  A) ever     B) before     C) never     D) after

  2.  A) about     B) in         C) for        D)around

  3.  A)forward    B)back          C)up        D)down

  4.  A)at        B)for           C)of        D)to

  5.  A)when      B)why           C)which      D)what

  6.  A)about      B)above          C)under      D)over

  7.  A)little     B) less          C)great      D)lease

  8.  A)to         B)over            C)of         D)at

  9.  A)most        B)first          C)least      D)last

  10.  A)cause       B)happen           C)try      D)make

  11.  A)for         B)of               C)to        D)at

  12.  A)food        B)dance             C)spells       D)harvest

   13.  A)Since      B)Despite          C)Thus         D)Although

  14.  A)are        B)was             C) were          D)is

  15.  A)only       B)every            C)then          D)some

  16.  A)comic      B)boring           C)solemn         D)tiring

  17.  A)would       B)should          C)might       D)could

  18.  A)in          B)at             C)on           D)around

  19.  A)sticks       B)messages      C)reviews       D) rules

  20.  A)less          B)more         C)least         D)most

 

  

 

 

 

 

 

 

Answers:

 

【文章大意】本文是一篇科普说明文。研究表明,放松心情更有利于提高工作效率,更有利于解决创造性的解决问题;压力阻滞了神经细胞信号的传输,只会导致工作效率下降。

  67.B【命题立意】细节理解题。难度中等。

  【解题思路】根据第二段第三句中“…your most inventive time comes in the early evening when you are relaxed.”以及下文对压力阻滞了神经细胞信号的传输可知,放松使我们更具有创造性,故B项正确。

  68.C【命题立意】细节理解题。难度中等。

  【解题思路】根据第一段倒数第二句中“…the newspaper with depressing stories or reports of disaters.”,可知报纸上总是充满了负面新闻,故C项正确。

  69.D【命题立意】词义猜测题。难度中等。

  【解题思路】根据语境可知,若一味集中注意力而无暇放松,将错失有创造性的解决问题的方法。D项意为“不将注意力故放在某事物上”,符合语境,故D项正确。

  70.A【命题立意】主旨大意题。难度中等。

  【解题思路】通读最后一段可知,该段主要讲述对如何放松心情提出一些建议,如

  提早起身、洗热水澡、做深呼吸等等,故A项正确。  

 

1. A 2. C 3. B 4. D 5. D 6. B 7. B 8. C 9. A 10. A 11. C 12. B 13. A 14. C 15. B 16. C 17. B 18. C 19. D 20. B

  评论这张
 
阅读(348)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017