注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英语练功房

Challenge both your English & minds

 
 
 

日志

 
 

0126  

2013-01-26 11:31:41|  分类: Lectures |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

San Francisco has its cable cars. Seattle has its Space Needle. And, Longview has its squirrel bridge. The bridge, which has attracted international attention, is now a local landmark.

The Nutty Narrows Bridge was built in 1963 by a local builder, Amos Peters, to give squirrels a way to cross the busy road without getting flattened by passing cars.

The original bridge was built over Olympia Way on the west edge of the library grounds. Before the bridge was built, squirrels had to avoid traffic to and from the Park Plaza office building where office staff put out a nutty feast for the squirrels. Many times, Peters and others who worked in and near Park Plaza witnessed squirrels being run over.

One day Peters found a dead squirrel with a nut still in its mouth, and that day’s coffee break discussion turned into squirrel safety. The group of businessmen cooked up the squirrel bridge idea and formed a committee to ask the blessing of the City Council(市政会).The Council approved, and Councilwoman Bess LaRiviere named the bridge “Nutty Narrows.”

After architects designed the bridge, Amos Peters and Bill Hutch started Construction, They built the 60-foot bridge from aluminum and lengths of fire hose(消防水带). It cost 1,000.

It didn’t take long before reports of squirrels using the bridge started. Squirrels were even seen guiding their young and teaching them the ropes. The story was picked up by the media, and Nutty Narrows became know in newspapers all over the world.

In 1983, after 20 years of use, Peters took down the worn-out bridge. Repairs were made and crosspieces were replaced. The faded sign was repainted and in July 1983, hundreds of animal lovers attended the completion ceremony of the new bridge.

Peters died in 1984, and a ten-foot wooden squirrel sculpture was placed near the bridge in memory of its builder and his devotion to the project.

67. The Nutty Narrows Bridge was built in order to ________.
A. offer squirrels a place to eat nuts
B. set up a local landmark
C. help improve traffic
D. protect squirrels

68. What happened over the coffee break discussion?
A. The committee got the Council’s blessing.

B. The squirrel bridge idea was born

C. A councilwoman named the bridge
D. A squirrel was found dead.

69. What does the underlined phrase “teaching them the ropes” probably means in the text?
A. passing them a rope                    B. Directing them to store food for winter
C. Teaching them a lesson                      D. Showing them how to use the bridge.

70. Which of the following is true of the squirrel bridge?
A. It was replaced by a longer one.            B. It was built from wood and metal
C. it was rebuilt after years of use        D. It was designed by Bill Hutch.

71. What can we learn about Amos Peters?
A. He is remembered for his love of animals.
B. He donated $1,000 to build the bridge
C. He was a member of the City Council

D. He was awarded a medal for building the bridge.

 

The young woman entered the pool where an injured dolphin(海豚) was swimming. Despite her fear, she felt strong wearing her new leg.

   In her second grade. Maja  31  her cousin, Jasmina. After Jasmina’s death. Maja swore she would honor the little girl by  32  with a dolphin, an animal that both girls  33  . “Jasmina never got the chance to do it,” says Maja, now 32, “so I  34  that someday I’d do it for her.”

   In high school, Maja was  35  about sports. she even planned to become an athlete.   36  ,in 1993, during the civil war in her home country, a bomb  37   her left leg.

   After tow years’  38  in the U.S., Maja received her first artificial (人造的)leg. But  39  it didn’t fit well, walking for Maja was painful  40  she managed to graduate from a local high

school. Then after receiving a  41  from Saint Francis University, she got a job at an insurance firm and  42 started her own company.

     To relax. Maja  43  often watch the dolphins play at an aquarium (水族馆)near her home. A young dolphin. Winter, who had lost its tail, caught her   44    One day, Maja happened to see trainers  45  Winter with a high-tech tail. When they were done, Winter swam freely in the

water. Maja was  46 . She managed to find the inventors of Winter’s tail. Within ten days, she

had a new leg which freed her the   47   that had troubled her for almost 16 years.

 Now, Maja was ready to keep her  48  .She went to the aquarium. Lowered herself into the

pool and held out a hand to Winter, who approached   49   , then swum away. After a few minutes, the dollop hint let Maja   50   its back Finally .the began to swim around the together.

 

31. A .lost       B. visited       C .rescued          D. left

32. A. talking    B. living        C. swimming         D. surfing

33. A. adored       B. adopted      C. possessed        D. premised

34. A. pretended   B. decided       C. perfected        D. agreed

35. A. positive    B. enthusiastic       C. particular       D. curious

36 .A. Undoubtedly  B. Surprisingly  C. Strangely      D. Unfortunately

37 .A. took away   B. took ever    C. cut down         D. cut out

38 .A. study      B. potation      C. treatment       D. experiment

39 .A. until      B. because       C. although         D. it

40 .A. Otherwise  B. Therefore      C. Besides         D. However

41 .A. scholarships   B. degree      C. prize          D. notice

42 .A. gradually       B. actually    C. eventually     D. niter

43. A. might           B. should      C. could       D. would

44 .A. eye            B. leg         C. nose         D. hand

45 .A. celebrating     B. grueling   C. marking      D. firm

46. A. inspired       B. passed       C. shocked      D. amused

47 .A. worry           B. sadness    C. pain         D. fear

48 .A. appointment     B. promise    C. record       D. halt

49 .A. blindly         B. angrily    C. gratefully    D. cautiously

50 .A. strike          B. cover      C. touch          D. wipe

 

 

 

 

 

DBDC A

67.答案D

命题透视】细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断能力。

试题解析】由第二段中的to give squirrels a way to cross the busy road without getting flattened by passing cars可知,修建Nutty Narrow Bridge的目的是保护松鼠安全地过马路。注意不要选A,因为这座桥不是给松鼠提供吃干果的地方。

68.答案B

命题透视】细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断能力。

试题解析】根据第四段中的and that days coffee break discussion turned into squirrel safetycooked up the squirrel bridge idea可知,在某一天喝咖啡时间的讨论中,Peters和其他人萌生了给松鼠建座桥的想法。

69.答案D

命题透视】词义猜测题。考查对文中特定词语的理解和判断能力。

试题解析】根据前面的guiding their young,可以推断此处应该是松鼠教它们的孩子如何使用绳索,而不是给它们递绳子,也不是给它们一个教训。

70.答案C

命题透视】细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断能力。

试题解析】根据文章倒数第二段中的In 1983, after 20 years of use, Peters took down the worn-out bridge. Repairs were made and crosspieces were replaced.可知,绳索用了20年后,Peters进行了修缮,并替换上了新的绳索。文中没有涉及是否替换的绳索更长;第五段中提到绳索是铝制的,而且是一个architect设计的,只是说PetersHutch开始建设,因此可以排除其他选项。

71.答案A

命题透视】推理判断题。考查对文章言外之意进行符合逻辑的推理能力。

试题解析】根据最后一段中的a ten-foot wooden squirrel sculpture was placed near the bridge in memory of its builder and his devotion to the project.可以推断,Peters因为爱动物,倡导修建这座桥而被人们记住。文中没有提到他是否因此得到奖章,因此可以排除D

 

 

本文为记叙文。主要讲述一位年轻的女士Maja,小时候和她的堂妹有一个和海豚游泳的承诺。在战争期间,她失去了左腿,但她并没有忘记自己的诺言,在安上假肢上完大学后,她找了份工作并开了自己的公司。她经常会去家附近的水族馆看海豚。一只失去尾巴的海豚在岸上高科技尾巴后自由的舞动给了她很大的启发。在换了一条假肢后,她勇敢的下水去实现自己的诺言和海豚共舞。

  重点考查实词的用法,尤其是动词、短语动词、名词和副词的用法,共19道题。考查考生的语篇把握能力和整体结构的把握能力,突出语言的灵活运用。虽然对词汇知识理解上要求不高,但对考生准确把握文章上下文的能力要求很高。

 

31. A  解析:根据空格后的“After Jasminas death”, 可知玛佳失去了自己的表妹。

32. C  解析:根据文章的最后一段中的“the two began to swim around the pool together”可知玛佳发誓用跟海豚一起游泳来纪念自己的表妹。

33. A  解析:根据发誓跟海豚游泳,可知海豚是两个女孩都很崇拜的动物。

34. B  解析:此句的意思是:于是我决定有一天我要为她做到这件事。

35. B  解析:根据空格后的“她甚至打算成为一名运动员”,可知玛佳对体育很有热情。positive 意为“积极的”;enthusiastic意为“热情的;热心的”;particular意为“特别的;特殊的”; curious意为“好奇的”。

36. D  解析:根据下文的内战爆发,可知是不幸的。

37. A  解析:根据下文的人造腿,可知炸弹夺去了她的腿。take away意为“夺走;带走”;take over 意为“接收,接管”;cut down意为“砍去”;cut out 意为“切去;剪下”。

38. C  解析:根据上下文,她失去了腿,在美国接受治疗,故答案为C

39. B  解析:根据下文的走路对玛佳来说是痛苦的,可知因为假腿不合适,故答案为B

40. D  解析:根据下文的“她设法完成了中学学业”,可知虽然痛苦,但……,因此答案为D

41. B  解析:根据空格前后的“receiving”和“...University”,可知玛佳获得了大学学位。

42. C  解析:大学毕业,得到工作,最后终于建起了自己的公司。

43. D  解析:此句意思是:为了放松,玛佳过去经常去看水族馆里的海豚表演。

44. A  解析:有一只失去尾巴的海豚吸引了她的注意力。catch ones eye意为“吸引……的注意力”。

45. D  解析:根据下文海豚能自由地游泳了,可知是工作人员正在给海豚安高科技尾巴。

46. A  解析:看到安上尾巴的海豚能游泳了,玛佳也受到了鼓舞。

47. C  解析:根据上文的“走路对她来说是痛苦的”,可知此句表达的是“她有了一条使她摆脱了多年困扰她的痛苦的新腿。”

48. B  解析:根据下文的和海豚一起游泳,可知现在玛佳可以兑现自己多年以前许下的诺言了。

49. D  解析:根据空格后的“then swam away”可知海豚很谨慎地靠近她。

50. C  解析:根据上文的“伸出一只手去碰Winter”,可知过了几分钟后Winter就让她碰它的背了。

 

 

  评论这张
 
阅读(210)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017