注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英语练功房

Challenge both your English & minds

 
 
 

日志

 
 

0406  

2012-04-06 08:29:15|  分类: Lectures |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

 

Death penalty does not hold answer to corruption

 

 

"If corruption of over 500,000 ($79,048) yuan is punishable by death, no official will dare to do that anymore," said Zhao Runtian, secretary of the Heze city committee of the CPC, Shandong Province, and a deputy to the National People's Congress, on Monday.

 

His comment was enthusiastically retweeted. Many netizens have voiced their support for the idea. Public opinion favors heavier punishment against corruption, but it is rare for an official to openly suggest a radically heavy approach.

 

Some netizens even suggested an even lower threshold which would see corrupt officials face capital punishment.

 

Corruption has been a major source of public anger in China and is one of the factors that could threaten the country's stability as discontent over social injustice and the wealth gap grows. Despite various efforts to contain the problem, the situation remains distressing. This is probably why Zhao's suggestion was the most discussed topic of the day. The public, increasingly impatient over the country's slow anti-corruption progress, wants to see a quick solution even at the cost of a dramatic approach.

 

The seriousness of corruption cannot be emphasized enough. But can a cruel punishment be an effective way to deter potential offenders? History doesn't seem to prove this. Zhu Yuanzhang, the founding emperor of China's Ming Dynasty (1368-1644), earned a controversial reputation for torturing and slaughtering officials found to have taken even small bribes. But he was still puzzled at his failure to root out official graft.

 

Extreme punishments may suppress serious crimes like corruption temporarily but not solve them. The violent nature of the punishment will cast a negative effect on a civilized society.

 

As we have witnessed in the past, public opinion has demonstrated a worrying sign of suggesting harsh punishments when a high-profile case emerges. This emotion often quickly overwhelms the rational thought process necessary to analyze these cases in detail. Worse, this kind of collective emotion is often reflected in the final court ruling.

 

China's corruption issue, albeit complicated, stems from a lack of a working supervision mechanism and a functional enforcement procedure. Officials at grassroots level are not fully committed to reforms that can help contain the problem. The emotion spurred by the dissatisfaction over the issue only trap public in this debate.

 

30A版笔试试卷参考答案

1-5 CADAD  6-10 CBAAD  11-15 BACBD

16-25 (One possible version)

16. Closed            17. while                     18. when              19. their         20. before

21. patiently          22. most interesting      23. a                    24. at            25. are reduced

26-30 CABBA  31-35 CADBB  36-40 BCAAD  41-45 BCADD

46-50 BEFAC

基础写作(One possible version

Yesterday I did a survey on how the cellphone is used among 2,400 students of our school. According to the result, 95% of the students have cellphones, 65% of whom spend around 40 yuan and 35% of whom spend around 60 yuan each month. The money is used to telephone, send messages and surf the Internet. When asked why they surf the Internet, they say that they search for information, see films, play games and chat with friends by QQ. Personally, I think students should be allowed to bring cellphones to school but they should focus more on their study rather than on their cellphones.

读写任务 (One possible version)

Yue Yue, a two-year-old girl who made many Chinese people reflect upon themselves was dead. She had been run over twice by vehicles as dozens of people ignored her lying in the road.

I am shocked at the news and accuse the 18 passersby of doing such a shameful thing. Influenced by similar events reported by media, they might be afraid of being mistaken for the troublemaker. So they didn’t give her a hand, which resulted in the loss of the immediate treatment for her.

A country’s real development should not be without the good morals of the people. Not only should children be taught skills and knowledge, they should also develop their personal qualities and have good morals. What’s more, the government should reward those who do a good deed and make it public in order to guide more people to do the same thing. I believe Yue Yue will always be there to force our Chinese people to remember that this kind of thing should never happen again.

解析:

完形填空

作者决定向鸭妈妈学习,放手让她的孩子们自由飞翔。

1. C。根据后句中As I sat in the car可知,作者是开车去的。

2. A。根据句中from a stressful day可推断,作者要休息一会。

3. D。根据句中all together可知,显而易见,它们全家在一起享受着这个时刻。

4. A。根据后句中walking behind her可知,小鸭子们都起来跟着妈妈走。

5. D。根据句中Butquestion可推断,有只小鸭子质疑妈妈的决定。

6. C。根据下文中punish the disobedient duck可推断,小鸭子开始朝相反的方向走。

7. B。根据句中Mama Duck didn’t see that可知,鸭妈妈还在盲目地以为小鸭子都跟着呢。

8. A。根据句中do a head count可推断,鸭妈妈转过身来数一数。

9. A。根据句中it was time for the duck to walk out on its own可知,鸭妈妈没有管这些,继续走着。

10. D。根据句中another city to live可知,作者的儿子搬到了另一个城市。

11. B。根据句中in order not to see them hurt可推断,作者总想保护孩子,怕他们受伤害。

12. A。根据句中Like a mother duck和前文对鸭妈妈的做法的描述可知,作者想让孩子们顺从地跟着她。

13. C。根据句中which may harm them可知,这里指世上存在的危险。

14. B。根据句中the time had come for my children to fly可知,这是作者所意识到的。

15. D。根据句中had to可推断,放手让孩子们自己去飞,这对作者来说很难,但不得不这样做。

 

语法填空

感恩节后,全美就到了轰轰烈烈的商品促销季。人们为了买到打折商品,早早地排在商店前。

16. Closed。考查非谓语动词。chain storesclose的动作承受者,故使用其过去分词形式。

17. while。考查连接词。前后两个句子是对比关系,故使用while来引导,表示“……而……”。

18. when。考查关系副词。when引导定语从句,在从句中作时间状语。

19. their。考查代词。their指代businesses’

20. before。考查连接词。根据语境,此空填before,意为“在……之前”。

21. patiently。考查词形转换。根据语境,此处应该使用patient的副词形式,修饰动词wait

22. most interesting。考查词形转换和形容词最高级。根据thething的提示,此处应该使用interest的形容词形式;根据of all可知,此空应该使用最高级。

23. a。考查冠词。根据谓语动词are可知,这里应该使用a number of这个短语,故填a

24. at。考查介词。at the largest discounts意为“以最大折扣”。

25. are reduced。考查语态。other itemsreduce的动作承受者,故使用reduce的被动语态。

阅读理解

A

即使世界上只有数百万人,自然资源迟早也会用完。那么解决能源问题的根本办法是什么呢?是人类自己创造可再生资源。

26. C。作者意图题。根据第一段Even in this case, I believe that humanity would still run out of natural resources … 可推断,作者的目的是告诉我们人类面临的能源短缺的严重性,故答案为C

27. A。细节理解题。根据第二段Furthermore, the world would experience a huge population explosion … fewer resources available可知,答案为A

28. B。推理判断题。根据第五段In other words, now is the time to start switching to only manmade resources可推断,答案为B

29. B。词义猜测题。根据末段内容可知,人口控制只能延缓解决资源不足的问题,不能根本解决,因此address意为“解决”,答案为B

30. A。主旨大意题。本文前三段提出问题,第四段The only possible solution is to require only manmade renewable resources to be used提出解决办法,故答案为A

B

当父母不能满足孩子的愿望时,怎样才能更好地说服他们却又不伤害的感情他们呢?

31. C。细节理解题。根据第一段What is a good way to get her to understand that money is very tight right now, without upsetting her?可知,答案为C

32. A。推理判断题。根据第二段Fortunately one of you does have a job and the necessities for your family are being met可推断,答案为A

33. D推理判断题。这是Liz在安慰对方,告诉她如果说她因为不能给女儿买她想要的东西就感到心里不安,别的父母也一样,但这无济于事,故答案为D

34. B。细节理解题。根据第四段  try and separate from your feelings about it and let your daughter see a strong grounded mother 可知,答案为B

35. B。细节理解题。根据末段Try and remind yourself and your daughter about the good fortune of having right now, what you do have and many others dont可知,答案为B

C

本文是关于一项对人类的自嘲能力以及自嘲能力所带来的好处的研究。

36. B推理判断题。根据第二、三、四段可知实验的正确步骤,需要注意的是是同时进行的,故答案为B

37. C。推理判断题。根据第三段The pictures were then altered using Mac Photo Booth software to make them look like distorted images可推断,答案为C

38. A。细节理解题。根据第六段one linked with your own mood and personality, rather than the tendency to simply find silly images funny 可知,答案为A

39. A。推理判断题。纵观全文,特别是第一段The findings support that … is the foundation for a good sense of humor可推断,答案为A

40. D主旨大意题。根据第一段Scientists studied 70 psychology students to assess their ability to laugh at themselves和全文内容可知,答案为D

D

本文介绍了意大利文艺复兴时期成就卓著的艺术家米开朗基罗。

41. B。细节理解题。根据第二段There, the young child first learned to love cutting large pieces of stone into shapes可知,答案为B

42. C。推理判断题。根据第二段When Michelangelo was born in Caprese, Italy, in 1475 … 和第四段In 1501 Michelangelo began his next masterpiece, a statue of the Bible hero David可推断,答案为C

43. A。细节理解题。根据第三段His father soon realized how intelligent the boy was and sent him away to school可知,答案为A

44. D。细节理解题。根据第四段This was the only sculpture ever signed by the artist可知,答案为D

45. D。推理判断题。根据第三段Michelangelo … spent much more time drawing than studyingHowever, at 13 Michelangelo became an apprentice to a famous painter可推断,答案为D

 

 

 Task 3

 

http://www.chinadaily.com.cn/video/2012-03/30/content_14955409.htm

 

  评论这张
 
阅读(378)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017