注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英语练功房

Challenge both your English & minds

 
 
 

日志

 
 

1221  

2007-12-21 13:58:30|  分类: Lectures |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

   According to an authoritative report, with sufficient incentives, China has the capacity to generate 1.2 gW of wind power, about three times as much energy generated by the Three Gorges Dam. ----1412

The postal bureau will issue a set of commemorative stamps today to popularize the mascot. ---- 1318

 

 

1.When one mentions Italian cooking to most foreigners they almost automatically<自动地> think of pizza and spaghetti. This is a sad oversimplification, because Italian cooking is as diversified<多变化的,各种的> as it is delicious.

2.Pizza, for example, is a south Italian regional dish that was once served because it combined all the virtues a thrifty cook looks for--it was inexpensive, simple to make, nourishing, and tasty.

3.Pasta opens the next course of the meal and sums up the basic Italian food.

4.The truth is that the art and ease with which the Italians eat spaghetti are the result of generations of spaghetti-eating.

5.Several attempts to invent and patent a special mechanical spaghetti fork with a revolving handle have been looked upon with scorn and shocked disgust by the Italians, who say that to use such an instrument would be like eating lobster with a pitchfork.         ---1316

 

 

The 2007 honor went to the Russian leader because of Putin's "extraordinary feat of leadership in taking a country that was in chaos and bringing it stability,"----1415

                                                                                                                                         

 

1.Located on the western edge of Hunan Province next to Guizhou, Feng Huang Cheng's beauty lives up to this story. 

2.Chen urged governments at all levels to increase efforts to monitor and contain new outbreaks, ensure there is enough investment in preventative programs, and improve training for health professionals. ---1324

 

 

 This age group has some very clear ideas on how the world could be changed for the better but is very rarely given the opportunity to express them

     

 

Scientists have said the cloning of genetically modified rabbits will pave the way for the cloning of other animals with different human disease genes so as to aid research on medicines and genetic diseases that affect humans.

 Scientists have said the cloning of genetically modified rabbits will pave the way for the cloning of other animals with different human disease genes so as to aid research on medicines and genetic diseases that affect humans. ---1322

 

 

Other visitors made calls for the strengthening of the government's anti-corruption efforts, and comments about the need for special attention to be given to cases involving institutes of higher education and grassroots governments ----16

Stock market investors should enthuse in macro-economy instead of attaching excessive importance to micro-economy. ---17

 

"It will definitely help strengthen the mutual trust between the two countries, and the militaries in particular, given that they have an episode of unpleasant history," said Sun Shihai, a research fellow at the Chinese Academy of Social Sciences. ----1320

 

 

 

116. Moreover, many people, including drivers and cyclists, do not obey the traffic rules properly, especially at busy intersections. And this undoubtedly worsens the already grave situation.

而且,许多人,包括司机和骑自行车的人,不能很好地遵守交通规则,特别是在繁忙的十字路口,这无疑使本已严重的状况雪上加霜。

117. The number of private cars in urban areas should be limited while the number of public buses should be increased.

  在城市私人轿车的数量应得到控制而公交车的数量应该增加。

  118. When asked what kind of school they are willing to send their children to attend, many parents say they would choose a boarding school rather than day schools for their children.

  当问到愿意将孩子送到哪种学校的时候,许多父母认为他们会选择寄宿学校而不是日制学校。

  119. Many survey show that people in increasing numbers are beginning to recognize that boarding school provides better environment and facilities for children.

  许多调查显示越来越多的人开始意识到寄宿学校能给他们的孩子提供较好的学习环境和设施。

  120. At the same time, there are still many people who live under the traditional ideas that day schools play an extremely important role in children's study.

同时,仍有许多人持传统观点认为日制学校对孩子的学习发挥着极其重要的作用。

 

 

 

(  ) 111. _____ this instrument should have put its work permit number on the box.

  A. Who checked  B. Whoever inspected

  C. No matter who examined D. Those who estimates

(  ) 112. I am sure I can help you find ____ bed for your new house, but now I'm heading for ____ bed and ____ good sleep.

   A. a , a , the  B. a , / , a  C. the , a , a  D. a , the , a

(  ) 113. Two of the notebooks ____ Tom had lost on the bus were returned to the main desk at his dormitory.

   A. what   B. which    C. who   D. whose

(  ) 114. The drink taste a little ____ to me.

   A. strong      B. strongly   C. so strong  D. too much strong

(  ) 115. My roommate lost a lot of weight ____ every day.

   A. to exercise   B. with exercise  C. for exercise  D. by exercising

(  )116. I went to ____ to buy a ruler and a rubber.

   A. a stationer   B. a stationer's   C. the stationer   D. stationer's

(  ) 117. They arrived there at last, ____.

   A. was tired and hungry          C. being tired and hungry

   C. tired and hungry             D. tiredly and hungrily

(  ) 118. - What was the party like?

     -Wonderful . It's years ____ I enjoyed myself so much. 

   A. before     B. after   C. when   D. since

(  ) 119. Time should be made a good use ____ our lessons well.

    A. of to learn  B. of learning  C. to learn   D. to learning

(  ) 120. You cannot be ____ careful when you drive a car.

A. very    B. so    C. too   D. enough

 

阅读下面短文,掌握其大意,然后从1635各题所给的A.B.C.D四个选项中,选出最佳选项。

Roberta appeared on the stage. She took a deep breath and began to 16 .  Now she was Portia, a strong –willed 17  in Shakespeare’s The Merchant of Venice. The theater was filled with people. She was speaking with a power she had never before experienced, the words flowing 18 form her.

19, Roberta had never acted in her life before the audition (选拔试演). She 20 being in front of other people. She was very 21 at school. She had never thought she was good enough at anything to 22 much attention. She stayed mostly to herself, making 23 friends. She had excellent grades, 24 she always thought that something was missing.

Two weeks before the audition, Roberta’s mother had heard about it and 25 her to join in.

I can’t think of anyone else better suited to 26 the part. Remember all the plays you used to act our for us?”

Her mother wouldnt let the 27 drop. Youre just a little scared (害怕) .Everyone gets scareDYou know you 28 do it. The trick is to look past the 29 to find the love of what youre doing.’’

So Roberta had made an appointment (预约) with the head of the Drama CluBShe had read the play and found herself excited by the 30 of speaking such rich words. In secret she practiced Portias part, 31 the lines by repeating them over and over. It wasnt hard; she 32 every minute of it. Every time she spoke the words, she had a new 33 of the lines, as if Shakespeare had written Portia on many levels.

On the day of the audition, she 34 two of Portia’s famous speeches for the auditors. When she had finished, the head of the Drama Club announced the 35 was hers.

 

16A.sing         Bdance              Cspeak               Dreport

17A.member      Bactress             Cplayer               Dcharacter

18A.weakly       Brapidly             Csmoothly            Dslowly

19A.At first       B .In fact             CAfter all            DIn all

20A.hated         Benjoyed            Cappreciated          Dregretted

21A.honest        Bshy                Cpolite              Dpatient

22A.avoid         Bfocus              Cpay                Dattract

23Afew         Ba few              Cseveral             Dmany

24Aor           Bso                 Cfor              Dbut

25Aforced        Brequested           Cencouraged      Dreminded

26Aaccept        Bplay               Coffer            Dlearn

27Arole          Bmatter              Cinterest          Dgrade

28Acan           Bmust              Cmay             Dshould

29Aanger          Bpain              Csadness           Dfear

30Apurpose        Bway               Cidea            Dimportance

30Amemorizing     Borganizing         Cchecking         Dimproving

32Adisliked        Bloved             Cexpected          Dbore

33Aconsideration    Bdescription         Cselection          Dunderstanding

34Apracticed       Bplanned           Cperformed         Ddelivered

35Apart           Bplay               Cspeech            Dposition

 

 

 

 

 

A advisable B vital C worsened D unable E miraculously

 

 

Chinese medicine is great

----By Yang Wentao

Traditional Chinese medicine has played a ______ part in safeguarding Chinese people’s health in the past 5000 years. Nowadays, combined with modern scientific knowledge and western medical means, it is entering a new stage of its development.

The future of it is promising, and from my own experiences I must say that it is ______ to consult a Chinese doctor when you are sick.

When I was in my fifth grade, I got a serious acute sore throat. My throat swelled with pain and every time I tried to speak, I was ______ to make a sound. It was as if  I had lost my speaking ability. My parents accompanied me to visit an experienced western medical doctor. The doctor proscribed a whole bunch of medicine after examining my throat and told me I would soon recover.

However, my situation ______. Desperately, we visited a Chinese medical doctor. He checked my throat, measured my pulses, and wrote down a list of Chinese herbal medicine.

This time situation took a sharp turn. Both my parents and I were amazed at how ______ these humble herbals worked.

It was from that experience that we began to trust Chinese medicine and place it in a higher position than western medicine in our hearts. Chinese medicine is great.

 

 

 

 

111. B whoever引导主语从句,失去疑问含义,表示强调"无论谁;谁……谁就……"等于 anyone who;而who引导名词性从句时, who保留疑问含义""

112. B bed作为和(睡眠,病床)有关连的意义使用时通常不加冠词,但看作一件(家具)时就要加冠词。第一个 bed指家具,前面要用冠词;而 head for bed相当于 go to bed,前面不用冠词。

113. B

114. A

115. D

 

116. B

117. C 形容词作结果状语,等于They arrived there at last so that they were tired and hungry.

118. D

119. A  将句子还原成主动语态We should make use of time to learn our lessons well. 后,就不难看出" To learn……" 作目的状语。

120. C can't too 加形容词表示"越……越好;……都不为过"

16C17D  18C  19B  20A  21B  22D  23A  24D

25C  26B  27B  28A  29D  30C  31A  32B

33D  34C  35A 

 

Keys: 

Part A (注: 1---4选自课本U15, L2&L3习题,其余选自《名家之路》。)

1.put  2.take  3.had studied  4.hadn’t bought  5.Judging  6.with  7.tied  8.working  9.of  10.in  11.down  12.on  13.out  14.up  15.had  16.that  17.whether/if  18.There  19.It  20.changed 

21.unless  22.in  23.(should) be sent  24.was  25.kept  26.(should)go 

27.stopped /should stop  28.succeed  29.had listened  30.needn’t        

Part B

1.为了安全起见   2.excatly speaking   3.开始着手做某事  4.引爆

5.没有(一点)影响  6.lay eggs/ lay an egg   7.set free

8.遇上交通堵塞 /遇上堵车   9. object to /oppose to

10. take (immediate) action / measures 

Part C

1. triangle  2.pour  3.access  4.qualification  5.blank 

6. suspect /suspected  7.status  8.instruct  9.bury  10.alphabet

Part D

(I) 1.helpful  2.up  3.getting  4.that  5.to

(II) 1.shouln’t  2.because  3.interested  4.to  5.how  

 

 

BADCE

  评论这张
 
阅读(399)| 评论(8)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017